Δευτέρα 26 Μαρτίου 2007

απο την αναποδη 300 για να μην σκιστει κανενα καλσον



την ταινια δεν παω να την δω , καθοτι δνε με ψηνουν με την καμμια οι υπερπαραγωγες αυτον τον καιρο. αντιθετα πηγαινωντας χτες στην Χαλκιδα, πετυχα αυτην την επικων διαστασεων μαχη.
καλο υποκαταστατο ε?


τωρα που δεσμευτηκε το υπουργειο για την αλλαγη στο βιβλιο της ιστοριας της ΣΤ δημοτικου, το νερο μπηκε πια στο αυλακι
rainboy

Τρίτη 13 Μαρτίου 2007

Petty Booka


Ενα συγκροτημα απο την Ιαπωνια, απο 2 κοπελες (την Petty και την Booka) που παιζουν τραγουδια μονο με τα γουακιλι τους (ναι αυτες τις αστειες κιθαρες που παιζουν στην Χαβαι).Ειχαν μια καποια επιτυχια στην Χωρα τους στο δευτερο μισο της δεκαετιας του 90, και στα 00'ς τις ανακαλυψαν στο Τεξας, οπου εχουν σημειωσει επιτυχια τραγουδωντας ντυμενες καουμποισες, σε αυτα τα χοντροκομενα, κιτς επαρχιακα φεστιβαλ που λαμβανουν χωρα εκει (το αντιστοιχο με τα δικα μας πανηγυρια).

Σημερα ομως ακουσα ενα τραγουδακι του που μου κολλησε, και λεγετε blah blah cha cha (και το κατεζετε εδω) το οποιο δεν ειναι και τοσο κιτς (εχει και αλλα οργανα), και θα κολλησετε και εσεις στο τελος (στοιχημα;)



rainboy

Σάββατο 10 Μαρτίου 2007

Batalla en el Cielo




o Μεξικανός Carlos Reygadas, που αφου ελιωσε τις ταινιες του Tarkovsky αποφασισε να γινει σκηνοθετης χτυπαει με την δευτερη του ταινια. Μια ταινια προφανως δυστροπη, που η ακαμψια των προσωπων, και το χαος των ελαχιστων διαλογων, σου δημιουργει μια απωθηση. Αλλα υπαρχουν μεσα στην ταινια, φοβερες σκηνοθετικες αναλαμπες, και η φωτογραφια σε ορισμενα σημεια απογειωνετε πραγματικα. Αλλα οταν τελειωσει η ταινια, πραγματικα δεν καταλαβαινεις τι ηταν αυto που ειδες, και σε προβληματιζει τι θα ηταν αυτη η ταινια χωρις τις ακραιες σεξουαλικες σκηνες. ΑΛλα , στα αληθεια, μια ταινια πρεπει να ειναι παντα ψυχογραφημα, πειραζει και τοσο αμα δεν μαθεις ποτε, γιατι ο πρωταγωνιστης συμπεριφεροταν ετσι, και γιατι τραβηξε το μαχαιρι, και εγινε μακελαρης; προφανως ο τροπος που εχουμε μαθει να βλεπουμε ταινιες ειναι αυτος, ακομα και ο τροπος που εοχυμε μαθει να αναζητουμε τα αιτια των γεγονοτων που παρατηρουμε γυρω μας, δεν νομιζω οτι μας αφηνουν να ξεφυγουμε πολυ απο αυτο.
Σημασια παντως εχει οτι γενικα δυσκολα μπορει καποιος να παρακαλουθησει αυτη την ταινια με ευχαριστηση, παροτι ειναι απο τις λιγες που κινουν το ενδιαφερον αναμεσα σε αυτες που παιζονται αυτο το καιρο στις αιθουσες. Παντως ο μεξικανος εχει δυνατοτητες, και ισως τα επομενα χρονια δουμε μεγαλυτερες εκπληξεις απο αυτον.


rainboy

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2007

H μεγαλη αρπαχτη (Rock Wave 2007)




Ή κατασταση παει απο το κακο στο χειροτερο. Σε μια περιοδο που εχουν βελτιωθει τα μικρομεσαιου βεληνεκους live events σε σημειο που κανεις δυσκολα μπορει να διαμαρτυρηθει για την ποσοτητα την ποικηλια αλλα και την επικαιροτητα (αλλα ανετα για τις τιμες, τις συνθηκες το service κτλ), τα live μεγαλου μηκους κυματος εχουν καταντησει ανεκδοτο. To rockwave παροτι (κλεινωντας 10 χρονια με το ιδιο ονομα, με διαλειμα το 2003) εχει καταφερει να εχει μια σταθεροτητα στην διοργανωση του, και να ειναι ενα απο τα αγαπημενα θεματα συζητησης των ελληνων μουσικοφιλων, τα ονοματα που φερνει βρισκονται μονιμως στα ορια της παρακμης. (Βασικα νομιζω οτι τα κορυφαια ηταν τα 98 και 99, μετα αρχισαν οι ακυρωσεις, Cave λογω βροχης, Iron Maiden,κατι αρπαχτες απο Oasis, ή επανσυνδεση PIxies (δεν ημουν εκει αλλα ετσι μου φανηκε), η εκεινο τα αστειο συγκροτημα που επαιζε κιθαρα ο slash που αδυνατω να θυμηθω (και οχι δεν θα ψαξω να το βρω) πως λεγοταν, και αλλα αστεια που εχουν συμβγει οπως εκεινη η ακυρωση του φεστιβαλ το 2002). Ετσι ηρθε η ανακοινωση για τις δυο απο τις 3 μερες για φετος
δελτια τυπου της εταιριας
Black Sabbath με Ozzy... είδαμε! Tον Dio – με συγκλονιστικούς μουσικούς να τον συνοδεύουν ... επίσης. Φέτος ήρθε η στιγμή για τους απανταχού Black Sabbath fans – και όχι μόνο - να ζήσουν μια ακόμη ιστορική στιγμή! Oι HEAVEN AND HELL, δηλαδή οι Black Sabbath με τραγουδιστή τον Dio, επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στο Rockwave Festival ως headliners την Κυριακή 1η Ιουλίου. Αν δανειστούμε τον χαρακτηρισμό από τον διεθνή τύπο «οι Heaven and Hell είναι ό,τι πιο κοντά στους Black Sabbath θα δούμε για φέτος». Το line up της ημέρας αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον με την προσθήκη των DREAM THEATER, ενός από τα πιο αναγνωρισμένα συγκροτήματα του progressive rock ιδιαίτερα αγαπητούς σε πολυσυλεκτικό κοινό Πριν από αυτούς τους fans του Rockwave αναλαμβάνουν να ξεσηκώσουν οι αγαπημένοι του Eλληνικού κοινού ICED EARTH με τραγουδιστή τον Tim Ripper Owens (αναπληρωματικό τραγουδιστή στους Judas Priest τα χρόνια που ο Rob Halford ακουλουθούσε solo καριέρα ). Εξαιρετικοί στην προηγούμενη θέση οι – ολοένα ανερχόμενοι - ANATHEMA. Και η "δική" μας μπάντα της ημέρας, ιδανική για ένα δυναμικό "ανοιγμα" είναι οι Kinetic με μέλη που έγραψαν ιστορία στην Ελληνική σκηνή . Την Κυριακή 1 Ιουλίου οι fans της heavy μουσικής δίνουν ραντεβού στο Terra Vibe ! πώληση για τα Rockwave εισιτήρια της 3ης Ιουλίου με headliners τους Metallica ξεκινά στις 21.02.07 από τα σημεία που αναλυτικά αναφέρονται παρακάτω. Ειδικότερα τα μέλη του επίσημου fan club των Metallica θα έχουν προβάδισμα για την απόκτηση εισιτηρίων και θα ακολουθήσει ιδιαίτερη ανακοίνωση μόνο για εκείνους. Οι τιμές των εισιτηρίων στα εκδοτήρια για την συγκεκριμένη ημέρα του Rockwave στην προπώληση θα έχουν ως εξής: PL1: Όρθιων -Διακεκριμένη περιοχή: 100 Euro PL2: Όρθιων-Pitch A: 80 Euro PL3: Όρθιων -Γενική Είσοδος: 60 Euro
προπώληση για τα εισιτήρια της Heavy Duty Rockwave ημέρας, δηλαδή της 1ης Ιουλίου ξεκινά την Πέμπτη 1η Μαρτίου, πρώτη ημέρα της άνοιξης - ακριβώς 4 μήνες πριν ! Οι τιμές των εισιτηρίων στα εκδοτήρια που αναφέρονται παρακάτω για την συγκεκριμένη ημέρα του Rockwave στην προπώληση θα έχουν ως εξής: PL1: Όρθιων -Διακεκριμένη περιοχή: 80 Euro PL2: Όρθιων-Pitch A: 70 Euro PL3: Όρθιων -Γενική Είσοδος: 50 Euro


Καλα μας κοροιδυεουν τελειως;
Πραγματικα θεωρω οτι ενα φεστιβαλ στην ελλαδα οφειλει να εχει μια δυνατη μεταλ ημερα, στην οποια και εγω θα γουσταρω να παω να πιω μπυρες και να περασω καλα, παροτι εχω απειρα χρονια να κατσω σπιτι να ακουσω μεταλ. Αλλα πραγματικα θεωρει οτι μπορει να προσελκυσει καποιον αυτο το φεστιβαλ με iced earth anathem dream theater συγκροτηματα που ειχνα την ακμη στην δεκαετια του 90, και τα τελευταια 10 χρονια εχουν δωσει απο 5 συναυλιες ο καθενας στην χωρα μας. ή μηπως οι black sabbath με τον dio ειναι τοσο γαματοι να παμε να τουσ δουμε (που του ειδαμε χωρια σε προηγουμενα φεστιβαλ, ο dio ειπε και τα τραγουδια απο το Heaven and Hell) τι αλλο να ξαναδεις για να σκασεις τοσα λεφτα. Οι metallica απο την αλλη, οι οποιυ εχουν 15 χρονια να βγαλουν δισκο της προκοπης, θεωρω οτι παντα εχουν κατι να πουν στην σκηνη. Αλλα τοσα λεφτα; Περισοτερα απο το να πας να αγορασεις την δισκογραφια τους;;; Ημαρτον! γενικα η Metallica θα ψηνουν πολυ κοσμο ΄και σε αλλα 20 χρονια, αλλα αν δεν ειναι και λιγο ενδιαφερον το ολο πακετο, σε λιγο θα παρουν τους διωργανωτες με τις ντοματες.
σε αναμονη ανακοινωση της τριτης μερας να ρωτησω τα εξης
1)τα περισοτερα συγκορτηαμτα που ερχονται τον χειμωνα σε κλεισοτυσ χωρους και παιοζυν σε 500 ατομα εχουν εισητηρια γυρω στα 30 ευρω αρα βγαινει η διωργανωση με 15000 ευρω (ενω ο διοργανωτης πληρωνει και το χωρο, πργαμα που δεν συμβαινει στην μαλακασα. Αρα γιατι δινουμε περισοτερα λεφτα για να δουμε 4 συγκροτηματα, ενω θα ειανι το λιογτερο 8-10000 κοσμος
2) αυτη δνε ειναι η βασικη λογικη του φεστιβαλ οτι θα ειμαστε πολλοι αρα θα δωσουμε λιγοτερα λεφτα;
3) γιατι τα συγκροτητμα της εποχης μας ερχονται σωρηδον και οχι και με τους καλυτεορυς ορους promotion το χειμωνα ενω το καλοκαιρι θυμομαστε ολους τους πεθαμενους; (η απαντησ πιθανον να βρισκετε στην ταινια Τα ζομπι δεν ειναι χορτοφαγα)
4)γιατι θεωρουν οι διωργανωτες ως καλυτερο target group τις ηλικιες 15-20 (που δεν ειδαν τα συγκροτηματ στηνωρα τους, και ρεπουν προς το μεταλ) και οχι τα συνολικα γουστα των μουσικοφιλων αυτης της χωρας, που πραγματικα θα τους διναν δυνατοτητες για πολυ καλυτερες διωργανωσεις (και οχι τον μισο κοσμο να τους βριζει);

και αλλα τετοια για να σταμτησω γιατι η λιστα προφανως δεν θα εχει τελος

Rebel On His Own Tonight


το τραγουδι που μου εχει κολλησει πιο επιμονα την τελευταια βδομαδα ειναι το Rebel On his Own του Malcolm Middleton (απο τους προσφατα χωρισμενους Arab Strap) στο οποιο συμμετεχει και η Σκωτσεζα (αραγε ετσι ειναι το σωστο)συγγραφεας συγραφεας Alan Bissett(κατεβασε το εδω)

rainboy