Κυριακή 29 Ιουλίου 2007

H ωραίοτερη παραλία της χώρας

Βοιδοκοιλίά στην Γιάλοβα κοντά στην Πύλο. Είχα ξαναπάει πριν 2 χρόνια, και σήμερα πείστηκα, ότι είναι η πιο ωραία παραλία που έχω δεί.
Από αύριο Πάργα. δείτε εδώ φωτογραφίες από τις ως τώρα διακοπές στην Μεθώνη εδώ



Δευτέρα 23 Ιουλίου 2007

Aντι-εμπρηστικη υπηρεσια


Αληθεια ποσο είναι τα θύματα της τρομοκρατιας στην Ελλάδα; Λιγες δεκάδες και απο την 17Ν μονο αν δεν κάνω λάθος. Αλλα συσταθυκε αντ-τρομοκρατικη υπηρεσια, με τεραστια κονδυλια και πολυ πρωσοπικο, και συνεχιζει να λειτουργει και μετα την συλληψη ολων των οργανωσεων που κυνηγουσε.
Αληθεια ποσοι πρεπει να σκοτωθουν ακομα, ποσο πρεπει να γαμηθει το περιβαλλον που ζουμε, και ποσοι πρεπει να πεθανουμε απο καρκινο απο τον αερα που αναπνεουμε, για να κυνηγησει το κρατος τους εμπρηστες?
ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΑΝΤΙΕΜΠΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΟΥΣ,
εγω απειλη απο την τρομοκρατια δεν αισθανθηκα ποτε, απο τους εμπρηστες παλι.
ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ;

ΑΙΣΧΟΣ

CAIPIRAKI: ΤΟ ΚΟΚΤΑΙΛ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΕΨΕΙ ΚΑΡΔΙΕΣ.....



Αγαπημένο μου κοκτέιλ τα τελευταία καλοκαιριά ήταν η Caipirinha. Το πάσχα όμως βρέθηκα στο μέρος που τα κοκτέιλς κάνουν 3 ευρώ (στο Βερολίνο ντε) και άρχιζα να δοκιμάζω τις παραλαγές με βότκα , ρούμι , τεκίλα διάφορα λικέρ κτλ κάποια εκ των οποίων με άφησαν παγερά αδιάφορο ,άλλα όμως με ενθουσιάσουν (ειδικά το caipirissima με Havana Club). Έτσι αποφάσισα να πειραματιστώ και εγώ, και εγένετο CAIPIRAKI. Δηλαδή η γνωστή συνταγή άπλα αντί για cachaça τοποθετώ γνήσια κρητικιά ρακί. Βεβαία επειδή δεν γνωρίζουν όλοι πως γίνετε αυτό το φοβερό κοκτέιλ παραθέτω την συνταγή
1.Παίρνουμε ένα lime (πράσινο λεμόνι ντε, καλά και με κανονικό γίνετε, άλλα καλύτερα με πράσινο που ειναι πιο πικρό), το κόβουμε στα 8, και το τοποθετούμε σε ένα ποτήρι (σχετικά μεγάλο καλύτερα)
2.Ρίχνουμε στο ποτήρι 2-3 κουταλιές καστανή ζάχαρη (δεν πειράζει να είναι και λευκή, άλλα καλύτερα με καστανή, που είναι λιγότερο υδροδιαλυτή)
3.Αυτό είναι το σημαντικό βήμα, με κάποιο εργαλείο τύπου γουδοχέρι (αν πάρεις cachaça άπο το σούπερ μάρκετ συνήθως είχα ένα μικρο ειδικό για την περίσταση)αρχίζουμε και τα “ζουλάμε¨όλα μέσα στο ποτήρι, με δύναμη , τόση ώρα, ώστε να βγει το μεγαλύτερο μέρος του χυμού από τα λεμονιά και να γίνει ένα αρκετά ομοιογενές παχύρρευστο μείγμα με την ζάχαρη, κάτι σαν πετιμέζι
4.προσθέτουμε ρακί (οι τυπικές συνταγές λένε 50ml άλλα εγώ προτείνω το κατά βούληση), και πάγο (καλύτερα τριμμένο αν δυνατό, μέχρι απάνω)
5.καλαμάκια και καλή διασκέδαση)


Σημείωση: μη βάλετε τσίπουρο με γλυκάνισο, γιατί τα γίνει κάτι σαν caipiroyzo που το βρίσκω ιδιαίτερα σιχαμερο και αντιαισθητικό, αν και κάποιοι ενθουσιάστηκαν και με αυτό.
Σημείωση 2: πειραματιστείτε κατά βούληση και με άλλα ποτά στο βήμα 4, ή και με άλλα πικροξυναν φρούτα
Τελος θα έπρεπε να βάλω από αυτέ τις υπενθυμίσεις :καταναλώστε υπεύθυνα κτλ, άλλα μεγάλα παιδιά είστε όποτε
HAVE FUN
rainboy

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2007

Paris Zax - Unpathe'd waters


Καιρος να προτεινω και εγώ κανενα cd με ποιο καλοκαιρινή μουσικη.
Ξεκαθαριζοντας τον σκληρο μου τις προαλλες επεσα πανω σε αυτο το διαμαντακι. Σε χαλαρους ρυθμους ανμεμειγμενα acid,hip hop, latin και σε ψιλοχαμμενες διαστασεις. Ψαχνωτας στο δικτυο δεν μπορεσα να βρω πολλες πληροφοριες, παραμονο οτι περιγραφετε το ειδος που ακουω ως abstrect hip-hop. Περισσοτερα θα βρειτε εδω, (κυιρως να ακουσετε τραγουδακια). Ολο αυτο που ακουμε ειναι το project ενός τύποθ απο την California.
Δεν ξερω πολλα παραπανω, αν σας ψηνει κατι τεοτιο για τις χαμενες ωρες του καλοκαιριο θα το βρειτε σιγουρα στο soulseek.
Και συνοδεψτε το με  caipiraki (η συνταγη σε επομενο post).

rainboy

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2007

Μεταμοντερνισμός! Η ώρα της αληθείας!


Από εκεί που πριν μερικά χρόνια ήσουν από nerd μέχρι καμμενος άμα απασχολούσουν με το ίντερνετ, τώρα έχει γίνει πιο mainstream και από τα πιο mainstream hobby .
Η αποκορύφωση είναι αυτί η διαφήμιση του ΟΤΕ με την κοπελίτσα που έπαιζε RPG και φουλαριού στο Mana κτλ, άλλα και τα συνεχή ρεπορτάζ στα κανάλια και τις εφημερίδες για τούς bloggers, ή τα βιντεακια που διαρρέουν μέσο youtube, και άλλα παρόμοια. Βεβαία λογικό είναι να ψάχνουν όλοι εκεί ειδήσεις, αφοί τα δελτία ειδήσεων έχουν γίνει συζητήσεις καφενείου μεταξύ “ειδικών”, οι οποίες νομίζεις ότι δεν έχουν πάτο (εντάξει υπάρχει και το STAR που σε ενημερώνει με τρεμάμενη φωνή ότι συνεχίζετε το δράμα με το σκύλο του κωστετσου).
Μέτα ήρθε η μόδα των και "καλά" αυθορμήτων δράσεων των πολιτών μέσω διαδικτυου, Και ειδικα η προφανεστατα υποκεινουμενη απο το ΠΑΣΟΚ διαδηλωση για το δάσος την κυριακή. Εντάξει έχει κάνει την μεταγραφή της χρονιάς ο γιωργακης (Βρυώνης πρώην Μόνιτορ) λογικό είναι να αρχίσει να εκμεταλευτε τέτοια ζητηματα.
Θα ρωτήσει κάνεις κακό είναι αυτό?
Γενικά όχι, άλλα η υποκρισία ότι είμαστε σε ένα μεταμοντέρνο κόσμο, που η δύναμη του αυθορμητισμοί βρίσκει τέτοιες διεξόδους μου προκαλεί αναγούλα. Γιατί όντως αλλάζει ο κόσμος , άλλα μερικά πραμματα είναι ο μανολιος με τα ρούχα του αλλιώς.
Τι να κάνουμε δεν ήταν οι πρώτες αποκαλύψεις που έγιναν στο indy media τα βιντεακια, ούτε πρώτη φορά οργανώθηκε αυθόρμητα πορεία για κάποιο ζήτημα. Άλλα τώρα όλοι ξαφνικά το ανακάλυψαν?

Τελος πάντων μακαρι να γίνει κάτι όντως με το δάσος, για να μην γίνει το background της μετά μοντέρνας να είναι κρανίου τόπου, ή κάτι παρόμοιο. Γιατί πολύ έχουν αρχίσει να ασχολούνται με το περιβάλλον (καθημερινά θέματα στα ΜΜΕ εδώ και ένα χρόνο) και έχω αρχίσει να πιστεύω ότι έχουμε πάρει τα αρχίδια μας και δεν μας το λένε. Άλλα αν γίνει κάτι θα γίνει σίγουρα μετά τις εκλογές, και τότε να δούμε αν θα έχει κάνεις όρεξη να στείλει τόσα μηνύματα και μαιλ για να γίνει πορεία για το δάσος.

YΓ, και επειδη εχουμε μελλον ακομα δειτε και αυτο