Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

Κούτσομπολιά και ένα δώρο.


Ακολουθώντας το προηγούμενο post, δίνω το δώρακι πρώτα. Το τραγουδι Glenodra του Perry Coma, που ήταν μια εμμόνη σε μια απο τις κλασσικες ταινίες του Νικολαίδη εδώ για κατεβασμα. Το ποια ταινια το αφηνω να το θυμηθειτε εσεις, και να θυμίσω ότι παρότι αναφέροταν δεν ακουστηκέ ποτε στην διαρκεία της.
Για τον θανάτο του Pavvaroti δεν λέω τίποτα καθώς έχει γίνει πολυ της κήδειας το blog τελευταία, αλλα μπορώ να πω ότι οι gossip ιστοριες για την Amy Winehouse, το πως έχει γίνει πρεζάκι, ο πατριός της που μας καλεί να μπουκοτάρουμε τους δισκους της, η καθαριστρία του ξενοδοχειού που δηλώνει ότι είδε αίματα στο δώματιο της, και η ίδια να λεει οτι το αλκοολ σκώτονει περισσότερο απο την ηρώινη, ειναι τούλαχιστον τραγελαφικές.
Από την άλλη έγινε και ο Tom Jones sir, και γόνατισε μπροστά στην βασίλισα (κακό σκυλί ψόφο δεν έχει) πράμμα που μου πρόκαλει ακόμα μεγαλύτερους γέλωτες. Έντάξει οι Stones ήταν αληταριά και καμία σχέση με την παράδοση των ευγένων, αλλα καταλάβαινω την ανάγνωση των οικονομίκων και άλλων καλών που κάναν στο αγγλικό έθνος, αλλά ο πορνόγερος;
Και η Britney Spears μετα τις περιπέτειες με την δικαιοσύνη και τα ναρκωτικά θα ξανακανει εμφάνιση. Ξυρισμένη;
Εντάξει αυτές οι ιλαρότητες μάλλον δεν μπορουν να συγκριθούν με το debate, αλλά επείδη δεν το είδα δεν θα πάρω θέση.
ΧΑ!
rainboy

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

Μια πιο άφανης μορφή της ΡΟΚ ιστορίας...


.. ο Hilly Kristal , ιδρυτής και ιδιοκτήτης του CBGB's, του στεκιού του Νεουρκέζικου πάνκ, απο το όποιο ξεκίνησαν την καριέρας τους συγκροτήματα και συγκροτήματα, έφυγε απο κόντα μας την προηγούμενη βδομάδα. Ένα χρόνο νώριτερα το ιστορικό κλαμπ έκλεισε, καθώς έφαγαν έξωση ύστερα απο περισσότερες απο 3 δεκαέτιες, και μετακόμισε σε καινούργια γειτονιά.
Προφανώς αυτοι οι χώροι μπορεί να θυμίζουν λίγο φετίχ για ανώμαλους μουσικόφιλους, και πολλοί να υποστηρίζουν ότι οι ταλαντούχοι θα έγραφαν τις κομματάρες τους one way or another. Σώστο! Αλλά, οι χώροι που γίναν στέκια και δίναν πάντα ώθηση στην δημιούργια ιδαιέτερων σκηνών και την όσμωση μέταξυ των μουσικών. Για αυτό για μένα και αυτά είναι κομματί της μουσικής ιστορίας. όΧι γιατι έκει παίζαν live οι Ramones, αλλά γιατι εκεί ερχοντουσαν σε επαφή μεταξυ τους οι Ramones, Bad Religion, The Misfits, Television, Mink Deville, The Dead Boys, The Dictators, The Fleshtones, Blondie, and Talking Heads, η Patti Smith .


rainboy

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2007

Night On Earth (the band not the movie)



Οι ελληνικές μπάντες συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν. Μόλις χτες έπεσε στα χέρια μου ο πρώτος δίσκος των Night On Earth, ο οποίος είναι ένα πραγματικό ταξίδι. this is not a soundtrack.this is the film. Λένε οι ίδιοι, και μάλλον έχουν δίκιο. Από τον τίτλο του συγκροτήματος αμέσως το μυαλό μου τρέχει στην σπονδυλωτή ομώνυμη ταινία του Jarmoush, αλλά η μουσική τους εκτός από εναλλακτική του Tom Waits επένδυση σε ταινίες του, μάλλον έχει πολλά περισσότερα να πεί.
Ο Δίσκος έχει δυο μέρη το stage (που είναι ζωντανά ηχογραφημένο) radio (γραμμένο σε στούντιο). Και τα δυο μέρη αποτελούνται από λίγα μεγαλής διαρκείας πειραματικά κομμάτια, που στο μεγαλύτερο μέρος του σε καθηλώνουν. Η μουσική τους δύσκολα παίρνει τίτλο είδους, και μάλλον ο γενικευμένος avant-gaurde πειραματισμός θα την περίεγραφε καλύτερα. Μάλλον τα κομμάτια από το live δισκάκι είναι ένα σκαλοπατάκι πιο πάνω, γεγονός που με κάνει να ανυπομονώ να τους δω από κοντά, γιατί σίγουρα μέχρι τότε θα τα έχω λιώσει τα δυο cdakia.
Και επειδή τα παλικάρια είναι πολύ μπροστά έχουν και blog.
Aς τους εύχηθουμε να αποκτήσουν την αναγνώριση που τους αξίζει, και μέχρι τότε ας συνοδεύουν τις δικές μας δύσκολες ώρες.





rainboy