Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

ΨΟΦΑ "ΠΡΑΣΙΝΕ" ΔΗΜΑΡΧΕ!!!!!

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλαβώ μεχρι που μπορεί να φτάσει πια το θράσος του δημαρχού αθηναίων. αφου έκανε το πλάστικο δέντρο του συντάγματος το καλυτερα φυλασομένο μέρος της πόλης, και στόλισε τις αναμνηστικές φωτογραφίες των παιδιών με διαφορους ρομποκοπ της αστυνομιας, σημέρα ξεπέρασε καθε οριο. Παρανομοντας (υπήρχαν δικαστικές αποφασείς) εκοψε 42 δέντρα στην πατησιων (Δεν βαρίεσαι, δάσοςτα πατησια), και στην συνέχει κουβάλησε την μισή αστυνομία της αττικής για να ψεκασούν τους κατοικους. Βεβαια εδω και ενα μήνα ο δημαρχος ασχολείτε με το πως θα χτίστει ο Βωβος εμπορικό κέντρο στο βοτανικό, τα δεντρα στην πατησιων θα αφήσει. ασε μωρε, τι θα γινουν τα πατησια? γκέτο σαν τα εξαρχεία? να τα χτισουμε γρήγορα όλα.

πραγματικά για κάθε δέντρο που κοπήκε σήμερα στην αθήνα, θα έπρεπε να του κανουν και ενα βασανιστηριο.

να πανε και να χτισουν ολο του το σπιτι και τον κολο του, και να παρκαρουν εκει. αμαν πια

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Dasepo Naughty Girls
























Η νέα μου εμμονή λέγετε απωανατολιτικος χιουμοριστικός κινηματογραφος.

Και ξεκινάω την εισαγωγή σε αυτο το υπο-μπουρλέσκ είδος , με την κορεατικη ταινια Dasepo naughty girls του 2006
Μεταφράζω την περιληψη:

Οι όροι στο No-Use-High (λύκειο στην Ν.Κορεα) είναι χαοτικοί. Οι δάσκαλοι μολύνονται με τις αφροδίσιες ασθένειες από τους σπουδαστές τους και οι σπουδαστές οι ίδιοι είναι τόσο πολύ μπλεγμένοι στον teenie-κόσμο τους, και δεν καταβάλουν καμία προσπάθεια να μάθουν. Μεταξύ των σπουδαστών υπάρχει «φτωχό κορίτσι» (Kim Ok-bin), το οποίο ζει με τη μητέρα της σε ένα χαμόσπιτο . Αποφασίζει να πέσει στην πορνεία με σκοπο να ξεχρεώσει μέρος του χρέους της μητέρας της. Εντούτοις, πέφτει ερωτευμένη με τον πλούσιο τύπο Anthony, ο οποίος επέστρεψε από την Ελβετία πίσω στη πατρίδα του. Ο Anthony, στην άλλη πλευρά, έχει ένα μάτι στην αδελφή του κύκλωπα, η οποία, δυστυχώς, αποδεικνύεται τελικά ότι είναι άντρας.! Ακόμα, τα συναισθήματα του Anthony για αυτή/αυτόν δεν αλλάζουν.
Συγχρόνως, μερικές περίεργες συμπτώσεις οδηγούν στο «φτωχό κορίτσι» που σέρνεται στο σπίτι ενος ψυχακια. Εκεί, ένας από τους πελάτες της την καταγράφει με το τηλέφωνο του και σύντομα του «ο χορός φτωχού κοριτσιού» κατακτά το Διαδίκτυο. Ξαφνικά είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Αλλά όχι για πολύ. Ταυτοχρονα μερικοί από τους σπουδαστές προσπαθούν απελπισμένα να ανακαλύψουν γιατί μερικές απο τις συμμαθητριες τους μετατρέπονται σε πρότυπο- μαθητη, απο εκει που ηταν.....

Η ταινία γ.... και δερνει τι να λέμε τωρα. Απο την μια η εκπλήξη, καθώς απο την κορέα έχεις μάθει να βλέπεις άλλου τύπου ταινίες. Απο την αλλή η αναμειξη μιας anime αισθητικής με υπερβολές και σεναριάκες πρωτοτυπίες (τουλαχιστον στα μάτια του ανυποψιαστού δυτικού).
Οι καθηγήτες πηδιούνται αβέρτα με τους μαθήτες, οι οποίοι δεν ξέρουν το χριστό τους, και πέτανε εξυπνάδες απο το wikipedia. To πνεύμα που στοιχείωνει τον διευθύντη και αρχιζει να φυτευει τσιπακια παρθενιάς στις κοπελιτσες. τι να πρωτοθυμιθω απο αυτην την πραγματικά τεράστια ταινία.
βέβαια η συνοχή της ταινίας δεν είναι και πολυ υπαρκτή. μαλλόν μιλαμε για αρκετα επεισοδια που διαδραματιζονται γυρω απο το σχολειο (γεγονος που μπορει να εκληφθει ως σατιρισμα της δομής των αμερικανικών τεεν μούβις) Αλλά η ποπ αισθητική της, η διαφορετική φωτογραφία της, και γενικά η διαφορετικότητα της,ειναι τα απο τα μεγαλα ατου της ταινιας.




Βεβαια το φαντέσυ τέλος, που σκάει ο δράκος, ενα πράμα μας κάνει να σκέφτουμε. οτι προς το τελός των γυρισματων, είδαν οτι τους ειχαν μείνει λεφτά, ή πήραν μεγαλυτερη επιδοτηση απο το κορεατικο ΥΠΠΟ, και αποφασισαν να πεταξουν μεσα λιγο CGI.
γεγονος που μάλλον αυξάνει και άλλο την καλτιλά της ταινίας.

φατε το δικτυο να την βρείτε άμεσα....





και το trailer για οποιον καταλαβει....


Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Νέα Εποχή -καιρός για αλλαγή

νεο μπλογκ λοιπον, στο οποιο μεταφερονται διαφορα κειμενα και παπαρολογιες μου απο προηγουμενα, ετσι για την πορωση, γιατι πολλα απο αυτα σημερα μου προκαλουν απλα χασμουρητα, αλλα παλι οχι....


τελος παντων, απο εδω και περα, παμε αλλοιως....