Δευτέρα 23 Ιουλίου 2007

CAIPIRAKI: ΤΟ ΚΟΚΤΑΙΛ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΕΨΕΙ ΚΑΡΔΙΕΣ.....



Αγαπημένο μου κοκτέιλ τα τελευταία καλοκαιριά ήταν η Caipirinha. Το πάσχα όμως βρέθηκα στο μέρος που τα κοκτέιλς κάνουν 3 ευρώ (στο Βερολίνο ντε) και άρχιζα να δοκιμάζω τις παραλαγές με βότκα , ρούμι , τεκίλα διάφορα λικέρ κτλ κάποια εκ των οποίων με άφησαν παγερά αδιάφορο ,άλλα όμως με ενθουσιάσουν (ειδικά το caipirissima με Havana Club). Έτσι αποφάσισα να πειραματιστώ και εγώ, και εγένετο CAIPIRAKI. Δηλαδή η γνωστή συνταγή άπλα αντί για cachaça τοποθετώ γνήσια κρητικιά ρακί. Βεβαία επειδή δεν γνωρίζουν όλοι πως γίνετε αυτό το φοβερό κοκτέιλ παραθέτω την συνταγή
1.Παίρνουμε ένα lime (πράσινο λεμόνι ντε, καλά και με κανονικό γίνετε, άλλα καλύτερα με πράσινο που ειναι πιο πικρό), το κόβουμε στα 8, και το τοποθετούμε σε ένα ποτήρι (σχετικά μεγάλο καλύτερα)
2.Ρίχνουμε στο ποτήρι 2-3 κουταλιές καστανή ζάχαρη (δεν πειράζει να είναι και λευκή, άλλα καλύτερα με καστανή, που είναι λιγότερο υδροδιαλυτή)
3.Αυτό είναι το σημαντικό βήμα, με κάποιο εργαλείο τύπου γουδοχέρι (αν πάρεις cachaça άπο το σούπερ μάρκετ συνήθως είχα ένα μικρο ειδικό για την περίσταση)αρχίζουμε και τα “ζουλάμε¨όλα μέσα στο ποτήρι, με δύναμη , τόση ώρα, ώστε να βγει το μεγαλύτερο μέρος του χυμού από τα λεμονιά και να γίνει ένα αρκετά ομοιογενές παχύρρευστο μείγμα με την ζάχαρη, κάτι σαν πετιμέζι
4.προσθέτουμε ρακί (οι τυπικές συνταγές λένε 50ml άλλα εγώ προτείνω το κατά βούληση), και πάγο (καλύτερα τριμμένο αν δυνατό, μέχρι απάνω)
5.καλαμάκια και καλή διασκέδαση)


Σημείωση: μη βάλετε τσίπουρο με γλυκάνισο, γιατί τα γίνει κάτι σαν caipiroyzo που το βρίσκω ιδιαίτερα σιχαμερο και αντιαισθητικό, αν και κάποιοι ενθουσιάστηκαν και με αυτό.
Σημείωση 2: πειραματιστείτε κατά βούληση και με άλλα ποτά στο βήμα 4, ή και με άλλα πικροξυναν φρούτα
Τελος θα έπρεπε να βάλω από αυτέ τις υπενθυμίσεις :καταναλώστε υπεύθυνα κτλ, άλλα μεγάλα παιδιά είστε όποτε
HAVE FUN
rainboy

2 σχόλια:

  1. O Nick to latreuei to Caipiraki, m xei zalisei ton erwta kathe mera... Re Xtsvro ftiaxse m ena caipiraki... Oxou me exei zalisei...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kaipiraki power,tha graftoun biblia,mplouzes kai genika ena kinhma dhmiourghthike meta apo auto to post...Nick pou zalizei ton erwta tou Stavrou

    ΑπάντησηΔιαγραφή